Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ανθολόγηση ποιημάτων της Αμερικανίδας ποιήτριας Elizabeth Bishop






Ποιήματα
σε μετάφραση του Γιώργου Παναγιωτίδη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ανθολόγηση ποιημάτων της Αμερικανίδας ποιήτριας Elizabeth Bishop στην έκδοση που κυκλοφορεί με επιμέλεια, μετάφραση και επίμετρο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Παναγιωτίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Η Elizabeth Bishop γεννήθηκε το 1911 στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Είναι εξέχουσα Αμερικανίδα ποιήτρια, εμβληματική εκπρόσωπος του αμερικανικού μοντερνισμού. Τη δεκαετία του 1970 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Τιμήθηκε με τα βραβεία Pulitzer και National Book Award.


Για το βιβλίο μιλούν οι: Τίτος Πατρίκιος (ποιητής), Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος (ποιητής, καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας), Κώστας Κρεμμύδας (ποιητής, εκδότης του περ. Μανδραγόρας), Γιάννης Αντιόχου (ποιητής, μεταφραστής).

Αποσπάσματα από το έργο της ποιήτριας θα αναγνώσει ο Γιώργος Παναγιωτίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου