Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Κέντρο αναψυχής στην Άκαμπα της Ιορδανίας

Το 1.200m2 κτήριο είναι μέρος της πρώτης φάσης της κατασκευής από τα 44km2 του κέντρου αναψυχής που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Aqaba της Ιορδανίας. Η εγκατάσταση αυτή περιλαμβάνει χώρο διαμονής, ξενοδοχείου και εμπορικής χρήσης, όλα συγκεντρωμένα γύρω από ένα γήπεδο γκολφ με 18 τρύπες. Στον αθλητικό σύλλογο λειτουργούν καταστήματα, εστιατόριο, μπαρ, γυμναστήριο και σπα, ενώ η ακαδημία γκολφ περιλαμβάνει εξίσου καταστήματα και εστιατόριο, όπως και εσωτερικό/εξωτερικό χώρο που αναλύει τις κινήσεις και τα δεδομένα του παίκτη στο γκολφ.

Η ακαδημία γκολφ και ο αθλητικός σύλλογος Ayla (Ayla Golf Academy & Clubhouse) αντλεί έμπνευση από το φυσικό τοπίο των αμμόλοφων και των βουνών που περιβάλλουν την έρημο, όπως επίσης και την αρχιτεκτονική κληρονομιά των αρχαίων Βεδουίνων. Ο πρωτότυπος και οργανικός σχεδιασμός των κτηρίων σχηματίζει τον εμβληματικό πυρήνα του μικτής χρήσης εγκατάσταση στην όαση Ayla.





Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή του Ayla Golf Academy & Clubhouse καθιερώνει μια σύνδεση με τη φύση
αιχμαλωτίζοντας την ατμοσφαιρική, ζωντανή ομορφιά του κυματιστού τοπίου. Ένα τεράστιο κέλυφος από σκυρόδεμα καλύπτει την περιοχή του προγράμματος περικλείοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους κάθε όγκου. Το κυρτό εκτοξευμένο σκυρόδεμα του κελύφους αναμειγνύεται με την άμμο σαν αμμόλοφοι, αντί να υπάρχουν συμβατικοί τοίχοι και οροφές. Τα ανοίγματα προσφέρουν θέα προς τα βουνά της Aqaba. Ο διαβρωμένος χάλυβας στις διάτρητες επιφάνειες φιλτράρει το φως, όπως το παραδοσιακό αραβικό “Mashrabiya”. Το ιορδανικό μοτίβο ενέπνευσε το τριγωνικό πάττερν των ανοιγμάτων, ενώ οι αποχρώσεις των γύρω βουνών αντηχούν στα χρώματα του εκτοξευμένου σκυροδέματος και των μετάλλων. 


ΠΗΓΗ  GRADreview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου