Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ένας γεωτεχνικός ζητάει βοήθεια για την επιμόρφωση φυλακισμένων...







Aγαπητοί συνάδελφοι,

Πρόσφατα άρχισα να συμμετέχω σε πρόγραμμα μαθημάτων αγροτικής οικονομίας και τεχνολογίας , τα οποία γίνονται στις φυλακές νέων στον Αυλώνα Αττικής. Με έκπληξη διαπίστωσα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οποίο δείχνουν οι κρατούμενοι για τη μάθηση και το κέφι με το οποίο ασχολούνται στην εγκατάσταση λαχανόκηπου και αργότερα ανθόκηπου, όπως προβλέπει το πρόγραμμα για το τρέχον εξάμηνο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε και πρωτοστάτησε  πριν από ένα χρόνο ο συνάδελφος Κ. Στεφανάκης και σε λίγο καιρό στην ομάδα μας  θα προστεθεί και η αγαπητή συνάδελφος Σ. Κατσογιάννη. 
Ως στόχος έχει τεθεί η δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής οργάνωσης (ΚΟΙΝΣΕΠ) από κρατούμενους και άλλα άτομα, ώστε όχι μόνο να εξασφαλίσουν κάποια έσοδα από τις δραστηριότητες της επιχείρησης για αυτοχρηματοδότηση (παραγωγή προϊόντων και επι τόπου από τους ίδιους μεταποίησή τους), ιδιαίτερα όμως για να βοηθηθούν οι κρατούμενοι μετά την αποφυλάκισή τους (ο νόμος επιτρέπει συμμετοχή και μετά την έκτιση της ποινής) για ευκολότερη κοινωνική ένταξη, απομακρύνοντας τον κίνδυνο μιας νέας παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι δραστηριότητες αυτές εξ αιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας, στηρίζονται σήμερα στην αλληλέγγυα στάση χορηγών, οι οποίοι ευτυχώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια, με διάφορους τρόπους.
Οι γεωπόνοι σε όλες τις εποχές απέδειξαν ότι είναι αρωγοί ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολλές φορές με ανιδιοτέλεια, βοηθώντας την αγροτική οικογένεια να δημιουργήσει τον απαράμιλλο πολιτισμό της υπαίθρου.  
Απευθύνομαι σε όλους τους απόφοιτους αλλά και τους σημερινούς εν δυνάμει φοιτητές και μεταπτυχιακούς  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, να στηρίξουν  την προσπάθεια που γίνεται στις φυλακές Αυλώνα, με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξει ο καθένας υλοποιούμενο με  ηθική, προσωπική  ή υλική υποστήριξη ή συμμετοχή .
Κάθε τι είναι  καλοδεχούμενο και χρήσιμο.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Ιούνιος 2017 
Γιάννης Σπαντιδάκης
Γεωπόνος -Κηποτέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου