Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τον ΑΩΟ και τα μάτια μας, Νο 2


 Η περίπτωση της εκτροπής του Αώου, η δημιουργία ενός μετώπου για το νερό και τα δημόσια συλλογικά αγαθά, ο ενεργειακός σχεδιασμός στα χέρια της κοινωνίας και όχι των ασύδοτων κερδοσκόπων της ενέργειας, είναι μεταξύ άλλων τα ανοιχτά θέματα που θα συζητηθούν την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, στις 9 μ.μ. στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια). Θα γίνει και ενημέρωση για το τριήμερο οικο-camping στη Βοβούσα, 9,10,11 Αυγούστου 2013.
 


Μιλούν:

-Παύλος Κοντογιάννης, Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου (http://protectaoos.blogspot.gr)

-Νίκος Ιωάννου, Πανελλαδική Κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου (http://aheloos.blogspot.gr/)
 

Η υπόθεση της εκτροπής των νερών του ποταμού Αώου από τις πηγές του στη Βάλια Κάλντα, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου της βόρειας Πίνδου, προς την λίμνη Παμβώτιδα, με τελευταίο πρόσχημα την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, τείνει να μετατραπεί σε μία ακόμη περιπέτεια του πολιτικού συστήματος της χώρας, αντίστοιχη με εκείνη της φαραωνικής ιδέας εκτροπής των νερών του Αχελώου προς τη Θεσσαλία. 

Από τα τέλη του 2012, στη Βοβούσα του Ζαγορίου και την Κόνιτσα, δυο περιοχές που διατρέχει ο Αώος, μία αντίστοιχη κίνηση πολιτών δραστηριοποιείται για την ακύρωση του έργου εκτροπής που προωθούν ΤΕΡΝΑ- ΔΕΗ Ανανεώσιμες από κοινού με το ντόπιο πολιτικό σύστημα. 

 
Επικοινωνία:http://protectaoos.blogspot.grfb: Protect Aoos «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Αώου ποταμού»,

6944-673212 ( Κοντογιάννης)

6972-670073 ( Ιωάννου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου