Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Aurora Luque, μια Ισπανίδα ποιήτρια


To περιοδικό Φρέαρ και το Ινστιτούτο Θερβάντες
Οργανώνουν  εκδήλωση για  την Ισπανίδα ποιήτρια την 
Τρίτη 26 Μαΐου, 19:30
στη Βιβλιοθήκη «Χουάν Κάρλος Ονέτι» του Ινστιτούτου Θερβάντες

της Αθήνας, Μητροπόλεως 23
Η Ισπανίδα ποιήτρια Αουρόρα Λούκε συναντάται με τους Έλληνες ποιητές Γιώργο Γεωργούση, Σταμάτη Πολενάκη, Ελευθερία Κυρίτση και Δημήτρη Αγγελή, σε μια ποιητική βραδιά με αναγνώσεις ποιημάτων στα ισπανικά και μια παρουσίαση από την Χοσέφα Άλβαρεθ, ερευνήτρια και καθηγήτρια του Κολλεγίου Lemoyne, των Συρακουσών της Νέας Υόρκης και συγγραφέα του βιβλίου Η κλασική παράδοση στην ποίηση της Αουρόρα Λούκε.

Η ανάγνωση των ποιημάτων θα γίνει συνοδεία του κιθαρωδού Άγγελου Αγκυρανόπουλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει συνθέσεις των Isaac Albéniz και Enrique Granados
Η εκδήλωση θα γίνει στα ισπανικά.

Η Αουρόρα Λούκε (Αλμερία, 1962) έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Αλπουχάρα της Γρανάδα. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών, αρθρογράφος και διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρου της γενιάς του '27 στη Μάλαγα. Μεταξύ των ποιητικών της έργων ξεχωρίζουν τα Problemas de doblaje, Carpe noctem, Transitoria, Camaradas de Icaro. Έχει μεταφράσει Μελέαγρο, Σαπφώ, Κάτουλο, Μαρία Λαϊνά (σε συνεργασία), Λουίζ Λαμπέ και Ρενέ Βιβιέν.


Στα ελληνικά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη το βιβλίο της Σύντροφοι του Ίκαρου, σε μετάφραση Άννας Ποθητού και με πρόλογο του Θανάση Χατζόπουλου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου